laftestolen

Bergvarme er bra for både miljøet og lommeboken

Vi ønsker at du som kjøper skal leve et behagelig og bekymringsfritt liv i din nye hytte. I Laftestølen har vi derfor strukket oss langt for å levere smarte og fremtidsrettede løsninger som er bra for både miljøet og lommeboken.

Hyttemodell L316 og L416 leveres for eksempel med behagelig vannbåren gulvvarme i 1. etg. via en bergvarmepumpe som standard. For de mindre hyttene (L216) er dette mulig å bestille som tilvalg.

Bergvarme er en miljøvennlig og kostnadsbesparende energikilde som varmer opp boligen med vannbåren gulvvarme, ved å utnytte solvarme som lagres i fjellet. Du har ubegrenset tilgang til bergvarmen, og den fungerer utmerket selv på kalde vintre. En bergvarmepumpe i boligen høster varmen fra en 80-200 meter dyp energibrønn, via væskefylte plastslanger som senkes ned i borehullet. 


Fem fordeler med vannbåren gulvvarme via bergvarme

Den mest åpenbare fordelen med bergvarme er kostnadsbesparelsen, da bergvarme kan redusere energiforbruket med opptil 80 %. Bergvarme har lang levetid, lave kostnader knyttet til drift og vedlikehold, og kan dekke opptil 90 % av husets oppvarmingsbehov.

  1. Bergvarmepumpen er miljøvennlig da den bruker bærekraftig og fornybar solenergi som er lagret inne i fjellet. Tilgangen til denne energien er så godt som ubegrenset, siden temperaturen i fjellet holder seg stabil selv på kalde vintere.
  2. Vannbåren gulvvarme gir en jevnere varmefordeling, og du kan dermed holde en lavere innetemperatur. Fordi varmen kommer fra gulvet, kjennes varmen der den trengs som mest: på føttene. Det fører til at trivselstemperaturen er 2-3 grader lavere enn ved bruk av mer tradisjonelle varmekilder
  3. Du får et bedre inneklima med vannbåren gulvvarme. Tradisjonelle oppvarmingssystemer kan forårsake dårlig inneklima som følge av brent støv og midd. Vannbåren gulvvarme er mer allergivennlig, da du unngår oppvirvling av støv eller fare for overoppheting og tørr luft.
  4.  En bergvarmepumpe er enkel å betjene, sørger for et stabilt innemiljø, og kan i tillegg brukes til kjøling på varme sommerdager. Den lager lite støy og med gulvvarme frigjør du også veggplass, slik at du kan innrede rommet akkurat slik du ønsker.